KOLORIZACIJA

Kolorizacija

Frizeri imaju širok spektar formula za promjenu kolora. Boje se mogu koristiti da se postignu izražene kolor promjene. Optimalni kolor rezulatati se mogu postići na sijedoj ili čvrstoj prirodnoj kosi, isto kao i na poroznoj, osjetljivoj kosi zahvaljujući novoj mješavini efikasnih boja, state-of-the-art agensima koji sadrže pigmente i nove kondicione agense.

Kao i mi volećete dugotrajnu intenzivnu boju sa 100% pokrivenom moći i prirodnim izgledom kose. Potrebno je s vremena na vreme promjeniti imidž, i u tome bojenje kose zauzima prvo mesto.Kolorizacija

kolorizacija2

Zabluda je da se na prljavu i masniju kosu boja lakše hvata. Najbolje je kosu oprati dan prije, da bude čista, ali opet ne previše lepršava. Boja će biti dugotrajnija ako nakon bojenja se kosa ne pere 24-48 sati. Poželjno je koristiti šampone i regeneratore za obojenu kosu kako bi zadržala boju i sjaj.

 Pri odabiru boje treba voditi računa o tome da vaša nova boja pristaje uz boju vašeg tena na licu. Osobe sa svetlom puti tamne boje uglavnom loše pristaju, kao i osobe sa tamnom puti boje poput nordijsko plave. Ali zato boje meda i lešnika odlično pristaju.  

Permanentne boje se moraju miješati s hidrogenom koji otvara površinski sloj dlake omogućavajući prodiranje boje. Veći procenat hidrogena znači svetlije nijanse. Polupermanentne boje zapravo ne posvetljuju kosu.Kolorizacija

Njima se postiže za nijansu svetliji, odnosno tamniji ton. Boja traje 20-ak pranja. Polupermanentne boje sadrže prirodne sastojke pa tako ne skidaju boju sa kose, ne boje sedu kosu i samo joj dodaju površinski sjaj koji nestaje nakon nekoliko pranja.

kolorizacija

Ako je vaša put svetla te imate plave ili zelene oči, preporučujemo svetlije tonove za bojenje kose: pepeljasta, boje šampanjca ili bež. Ako je vaša put tamnija te imate tamne oči, preporučujemo jake zlatne nijanse ili, crvenkasto-smeđe ili kestenjaste nijanse.

Sjenčenje kose
Senčenje kose je slican postupak klasičnim pramenovima. Rasporedom i ukrstanjem raznih pramenova boja postiže se neverovatan efekat. Senčenje kose uglavnom rade devojke koje ne vole klasične pramenove a ne žele ni jednoličnu boju na kosi.

Pramenovi u više boja
Kombinacijom tamnih i svetlih pramenova ili više nijansi pramenova kosi će se dati sjaj i razigranost. Svetliji pramenovi uz postepeno šišanje daju kosi punoću i volumen. Pramenovima se može postići prirodan ili dramatičan izgled, zavisno o vašim željama.

  Frizersko Kozmetički Salon ŠIŠKO je pravo mjesto za Vas, kada su u pitanju frizerske usluge najbolji smo u gradu. Naši iskusni frizeri pružiće Vam vrhunsku profesionalnu uslugu bez obzira da li to bilo: Frabanje kose, mini val, nadogranja kose, šišanje, svečana frizura, regeneracija kose ili neka druga vrsta vrizersko kozmetičkih usluga. Vaš frizerski salon ŠIŠKO Banja Luka. 

image005

Translate »