DEPILACIJA

 Depilacija se vrši toplim i hladnim voskom. Najoptimalniji vremenski raspored je jednom mjesečno. Redovnom depilacijom postiže se to da dlačice postaju redje i tanje. 

Dame imajte na umu da je dlakvost usko povezana sa hormonima pa poslije tridesete možete očekivati pojačanu dlakavost iako ste redovno radili depilaciju. Kao i to da će vam se dlačice pojaviti i na onim mjestima na kojima ih niste imali kao što su stomak, ruke, dijelovi lica i sl.

Bezbolna depilacija ne postoji pa se prije depilacije psihički pripremite i setite se stare dobre izreke „za ljepotu mora da se trpi“.

depilacija-sisko2Dijelovi tijela koji se najčesće depiliraju su: noge, ruke, stomak, dijelovi lica (naušnice, brada, obrve). Neke žene imaju dlačice i na bradavicama, ovaj dio tijela ne smijete depilirati da ne bi ste ugrozili svoje zdravlje.

Dlačice na bradavicama sijecite makazicama. Vrlo je opasno depilirati dlačice koje niču iz mladeza ili svezih ožiljaka. Može doći do urastanja dlake i na taj način dobroćudni tumor (mladez) se može aktivirati.

Ove dlačice takodje sijecite makazicama, pri tom znajte da će sledeći put izrasti više njih i biće jače, pa ako mijesto nije toliko očigledno ili su dlačice jedva vidljive nemojte ih uklanjati ni na ovaj način.

Takodje nije preporučljivo depilirati ni pazuhe ako ste ih godinama uklanjali brijanjem. Ako ste mladi i jos se niste latili brijača uradite depilaciju pazuha i nastavite jednom mjesečno jer je korijen slab i opasnost je manja a učinak je odličan, čista i glatka koža ispod pazuha.

 Frizersko-kozmetički salon Šiško koristi kvalitetne preparate i u njemu rade iskusni kozmeticari. 
Translate »