BRAZILSKO FENIRANJE

BRAZILSKO FENIRANJE I TRAJNO RAVNANJE KOSE

Brazilski keratin, tretman za oštećenu kosu, je najnapredniji, najbrži i najefikasniji način da se vaša oštećena kosa oporavi i da joj se vrati njen prirodni izgled. Već nekoliko godina unazad širom je rasprostranjen i popularan po svim zemljama Južne Amerike. U poslednjih godinu dana napravio je pravi preokret u salonima Centralne Amerike, SAD-a, Srednjeg istoka, Portugala, Španije, Singapura, Novog Zelanda i Australije.

brazilsko-feniranje

Želite li da vaša kosa bude svilenkasta i jaka, sa smanjenim volumenom i prirodnim izgledom?
Brazilski tretman keratinom je produkt sastavljen od najboljih sastojaka u svijetskoj kozmetologiji. Sa ekstratom kakaoa i odlične čokoladne arome ovaj produkt će smanjiti volumen vaše kose i povećati njen sjaj. Sa svojim sadržajem hidrolizovanog keratina, vitamina, ekstrata kakaoa, kolagenom, polikaterinom i kombinacijom silikona štiti Vašu kosu od mehaničkog uticaja pegli za kosu i fena.

Važno je znati: 

Kosa se sastoji od 90% keratina koji pri bojenju, izbjeljivanju, tapiranju, pregrijavanju i ostalim štetnim procesima nestaje iz kose što rezultira pucanjem vlasi i oštećenjima. Ovim preparatom i postupkom unosimo keratin, momentalno regenerišemo kosu, dajemo joj visoki sjaj, poroznost vlasi nestaje pa je kosa i glatka, a ujedno je i ravnamo.Brazilsko feniranje

Tada vrijedi pravilo: što je kosa kvalitetnija i zdravija učinak je manji, a što su oštećenja veća i učinkovitost preparata je veća.

  • na izrazito kovrdžavoj kosi postupak se ponavlja nakon 2 mjeseca, dok se na talasastoj kosi ponavlja nakon 3-4 mjeseca
  • primjena ovog preparata je moguća i samo parcijalno kao npr. na šiškama, vrhovima kose ili na kruni glave (prema potrebi klijenata)
  • potrebna količina preparata je 30 – 70 ml (nema svrhe pretjerivati sa količinom jer će višak ispariti, duže ćemo fenirati, a dodatni efekt nije moguć)
  • preparat se nanosi 1-2 cm od vlasišta
  • ukoliko postupak želimo vršiti na bojanoj kosi važno je da kosu bojimo barem dan ranije ili dve nedelje nakon postupka
  • morska i hlorirana voda umanjuju učinke keratina pa se postupak preporučuje vršiti prije sezone kupanja što će i olakšavati održavanje kose ljeti
  • preporuka je da korisnici kod kuće peru kosu šamponima bez hlorid-sulfata ili uobičajenim šamponima uz upotrebu pakung krema na vrhovima vlasi
  • u slučaju da smo propustili pojedinačni pramen, doradimo ga kasnije
  • postupak se može vršiti samo četkom i fenom, no peglanjem se kosa jače zagreva, a time se garantuje i bolja učinkovitost keratina kojeg unosimo u nju.

Struktura kose je kombinacija kompleksnih proteina zvanih keratin i njene prirodne vlažnosti. U zdravoj kosi zastupljenost keratina je oko 90% dok je preostalih 10% vlažnost. Keratin je generalno odgovoran za čvrstinu i otpornost kose , dok je njena prirodna vlažnost u glavnom odgovorna za elastičnost, fleksibilnost, mekoću i njen prirodni, zdrav izgled.

Kako ćete prepoznati da je vaša kosa oštećena?

Vaša kosa će izgledati i na dodir će biti suva, slamasta i bez sjaja. Ako bi smo pažljivo pogledali našu kosu pod mikroskopom videli bi ispucale, razdvojene delove, pa čak i manje otvore na dlaci. Pomakom u naprednoj nanotehnologiji, naučnici u Brazilu su otkrili potpuno novi i trajni tretman kose koji može „vratiti vreme unazad“ i obnoviti strukturu vaše kose vrativši joj izgled koji je priroda originalno podarila: mekana, sjajna i zdrava.

Brazilski tretman koristi nanomolekularni keratin, molekuli toliko mali da je moguće staviti milione njih na vrh igle. Neverovatno fine i moćne molekule keratina ulaze duboko u oštećene delove kose ispunjavajući ih u potpunosti. Molekule se zatim pričvršćuju za kosu sa drugim delovima kore dlake formirajući trajni, pripadajući keratin, baš kao prirodni. Rezultat je lijepa, mekana i svilenkasta kosa superiornog izgleda i neverovatnog sjaja. Kosa momentalno postaje zdravija i lakša za održavanje. Brazilski tretman keratinom doslovno vraća život vašoj kosi. Obnova kose nakon prvog tretmana je u prosjeku 80% uspješna, 90% nakon drugog i 100% nakon trećeg nanošenja. Ovaj tretman koristi isti protein keratina koji se nalazi u kosi, ali u manjoj veličini, koji je onda pričvršćen za strukturu kose zarad njenog trajnog oporavka.

 Brazilski tretman keratinom je jednostavno najbrži, tehnički najnapredniji i najefikasniji oporavak kose na svijetu. Ova nova vrsta tehnologije je uspešna na svim vrstama kose ali najveći rezultati su postignuti na ekstremno oštećenoj kosi.  

 

Translate »