Uklanjanje hemangioma

Uklanjanje hemangioma

Hemangiomi su benigne promjene na koži nastale od endotelnih ćelija koje oblažu krvne sudove, obeležena povećanim brojem normalnih ili abnormalnih krvnih sudova ispunjienih krvlju. Hemangiomi nastaju abnormalnom prolefiracijom endotelnih ćelija krvnih sudova i dijele se na kapilarne i kavernozne hemangiome.

Hemangiomi se manifestuju kao centralni svijetlo crveni punktum blago izdignut iznad nivoa kože, koga u stvari predstavlja dilatirana arteriola od koje se u vidu paukovih nogu granaju prošireni kapilari, tako da celokupna vaskularna formacija imponuje kao pauk raširenih nogu, zbog čega je i dobila naziv Spider Nevus.

Svijetlo crvena boja je karakteristična za dečiji uzrast, a isto tako hemangiomi mogu biti od purpurne do tamno plave boje što je karakteristično za starije osobe ili promjene u većim dimenzijama. Veličina može biti od nekoliko milimetara do dva centimetara. Ove promjene najčešće se javljaju na koži lica i trupa.

U salonu Šiško hemangiomi se uklanjaju laserom. Tretman je bezbolan, laserski zrak se usmjerava ka mjestu koje se tretira, toplota koja proizlazi iz laserskog zraka dovodi do isparenja promjene, nakon čega se napravi krastica koja štiti od infekcija.

Važno obavještenje: Uklanjanje promjena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz predhodnu saglasnost klijenta.

Za veće hemangiome potrebno je uraditi više tretmana.

Podijeli ovu stranicu:

Napiši komentar