RADIOTALASNI LIFTING

RADIOTALASNI LIFTING

Šta je radiotalasni lifting – RTL ili (RF lifting)?
Godine ostavljaju trag najprije na koži, utičući kako na njen kvalitet, tako i na strukturu. Koža vremenom postaje opuštena, dehidrirana, suva, izborana, naročito kod osoba koje se više izlažu prirodnom ili veštačkom (solarijum) UV zračenju.

Primjena struje u medicini poznata je od davnina. Struja visoke frekvence daje elektromagnetno polje, što čini radiotalase. RTL je nehirurška, neagresivna, a izuzetno efikasna metoda za zatezanje kože lica i tela.

Kako djeluju radiotalasi?
RTL predstavlja kontrolisano zagrevanje tkiva što izaziva „oštećenje“ vezivnog tkiva, koje je u osnovi svih tretmana zatezanja. Zagrevanjem tkiva postiže se kontrakcija postojećih kolagenih vlakana, dok se „oštećenjem“ vezivnog tkiva izaziva upala koja podstiče kaskadnu reakciju stvaranja novog i jačanja postojećeg kolagena. Istovremeno, dolazi do ubrzavanja cirkulacije i bolje oksigenacije tkiva tretirane regije.

lifting

Koje su indikacije za RTL?
Primjenom RTL-a koža lica i vrata postaje čvršća, fine bore nestaju, dublje se redukuju, nazolabijalne brazde postaju pliće, koža izgleda sveže, hidrirano, tamni kolutovi oko očiju se ublažavaju, zateže se nježna koža gornjih i donjih kapaka, pogled se otvara… Takođe, ovom metodom se postižu i veoma zadovoljavajući rezultati kada je riječ o opuštenoj koži čitavog tijela, prije svega stomaka, butina, zadnjice i nadlaktica, kao i redukcija celulita i strija.

Kako se izvodi procedura i da li je bolna?
Procedura je jednostavna, komforna, bezbolna i ne zahtjeva nijednu formu anestezije. Na regiju koja se tretira nanosi se gel, zatim se elektrodama prelazi preko kože. Klijent u toku tretmana oseća samo prijatnu toplotu. Procedura se može raditi u toku cijele godine. Neposredno nakon tretmana moguće je vratiti se uobičajenim dnevnim aktivnostima.

Koliko je tretmana potrebno?
Najčešće je potrebno uraditi 3-6 tretmana, u razmaku od 3-4 nedelje, u zavisnosti od indikacija. Tretman traje od 30 minuta do 1 h.

 

Podijeli ovu stranicu:

Translate »