Lasersko uklanjanje kondiloma

Lasersko uklanjanje kondiloma

KONDILOMI KOD MUŠKARACA

Kondilomi (Condylomata acuminta) ili genitalne bradavice su promjene nastale na koži ili sluzokoži genitalija, koje nastaju infekcijom virusa HPV i spadaju u najčešće prenosive bolesti.

Kondilomi kod muškaraca manifestuju se kao male roze tačkice ili izrasline koje izgledaju kao bradavice, ili kao crvene, roze i bijele fleke u ravni kože na genitalnom predelu koje se ispoljavaju promjenom boje tkiva. Mogu biti jedva primjetne promjene ili se razvijati u obliku vijenca.

Ove promjene prenose se polnim putem i oko 2/3 osoba koje imaju kontakt sa zaraženom osobom mogu dobiti virus. Muškarci su u većini slučajeva samo prenosnici. Vreme inkubacije virusa može biti od mijesec dana do dvije godine, najčešće se promjena ispoljava nakon tri mjeseca od intimnog kontakta sa inficiranom osobom.

Bitno je da se promjene uklone čim se pojave prvi simptomi HPV virusa, kako ne bi došlo do nastanka malignih promjena.

salonu Šiško Banjaluka na koži uklanjanje kondiloma vrši se laserom. Laserski zrak prodire do korjena kondiloma, na tretiranom mjestu se pravi zaštitna krastica nakon koje ostaje mlada koža koja se revitalizuje.

Broj tretmana je individualan, jer zavisi od otpornosti organizma. Zakažite besplatne konsultacije, a naši estetičari će Vam pružiti najbolje rješenje za Vaš problem i uputiti savjete za prevenciju zaštite od kondiloma.

Važno obavještenje: Uklanjanje promjena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz predhodnu saglasnost klijenta.

Podijeli ovu stranicu:

Napiši komentar