KAVITACIJA

KAVITACIJA

 Kavitacija je nova metoda u savremenoj medicini kojom se za kratko vreme postiže gubitak masnih naslaga u cilju smanjenja obima i reoblikovanja tela. Pravo je otkriće za one koji žele skladno tijelo na što efikasniji i manje agresivan način. 

kavitacija-sisko-1

Na koji način dolazi do gubitka masnih naslaga?
Kavitacija koristi efekat niskofrekventnog ultrazvuka, čijim delovanjem dolazi do razgradnje masne ćelije (lipocita), odnosno do pucanja njene membrane i razlivanja u međućelijske prostore. Nakon toga se pod delovanjem enzima razgrađuju, te se limfnim putem eliminišu iz tela (na identičan način kao i masnoća koju unosimo hranom).

 

Kavitacija

Zašto je ova metoda superiornija od drugih?
Za razliku od raznih dijeta, vežbanja, izgladnjivanja… čiji je krajnji efekat najčešće bio samo gubitak vode iz vašeg tela, kavitacijom se direktno gube lipociti – pa su samim tim i rezultati koji se postižu trajni.

 Nakon tretmana koji je potpuno bezbolan i neinvazivan površina kože ostaje netaknuta – nema modrica, bolova, otoka, ožiljaka, pa se možete odmah vratiti svakodnevnim obavezama. 

Koji dijelovi tijela mogu biti tretirani ovom metodom?

  • Nadlaktice
  • Stomak
  • Struk
  • Bokovi
  • Butine
  • Koljena
  • Zadnjica

Kako izgleda sama procedura?
Ultrazvučnom sondom („glava“ aparata) se klizi po koži, preko nanetog kontaktnog gela. Blago, opuštajuće zujanje, osjećaj toplote i relaksacije su jedine prateće pojave. Sama procedura traje dvadesetak minuta, krajnje je komforna i neinvazivna i ne isključuje pacijenta iz svakodnevnih aktivnosti.

Koliko je tretmana potrebno?
Broj tretmana je individualan (3-6) i određuje ga ljekar na pregledu. Rade se u razmaku od 7 do 10 dana.

Podijeli ovu stranicu:

Napiši komentar