HIGIJENSKI TRETMAN LICA

HIGIJENSKI TRETMAN LICA

Klasični tretman lica je uobičajeni i ustaljeni termin za čišćenje kože i pročišćavanje pora. Klasični tretman podrazumjeva obavezan mehanički piling, masažu i limfnu drenažu lica, vrata i dekoltea, balans PH faktora (koji je izuzetno važan za normalno funkcionisanje kože), dubinska ozonizacija i dezinfekcija i na kraju stavljanje maske koja odgovara svakoj koži pojedinačno. Vrstu maske odredjujemo tek kad vidimo šta toj koži odgovara.

higijenski-tretman-lica-2Štetni uticaji spolja, kojima smo svakodnevno izloženi , bilo da je to zagadjeni vazduh i buka u urbanim sredinama, otpadne materije i smeće, konzumiranje neekoloških namirnica, zagadjena voda, alkohol, ili prekomerno i neadekvatno izlaganje sunčevim zracima, niske temperarure, vjetar, mraz, previše zadimljene prostorije i sl. su faktori koji negativno utiču na opšte stanje organizma.

U vrelim danima, ili zimi kad je temperatura ispod nule, kad duva vjetar, važno je znati kako da se ponašamo ne samo na plaži već i na odmoru u zimskim i ski centrima, na radnom mestu, u kući, na ulici, dok šetamo ili sedimo sa prijateljima.

Zajedničko pravilo za sve je pravilna i kvalitetna priprema i zaštita kože, bilo da se radi o koži lica, tijela, glave ili o kosi, odabrati odgovarajuća sredstva, koja će vas zaštititi od uv zraka i ljeti i zimi tj, sredstva koja blokiraju deo sunčevog spektra i štite nas od opekotina.

Odjeća igra veoma važnu ulogu. Prirodni materijali, svijetle boje, udobni široki krojevi, su važan uslov za neometano disanje kože.

Sledeće što je neophodno uraditi je piti dosta čiste izvorske vode i prirodnih nezasladjenih sokova koji ne treba da budu mnogo hladni. Voda u organizmu igra važnu ulogu. Ona pročišćava organizam od toksina sprečava isušivanje kože, štiti je, čisti i pospešuje obnavljanje izumrlih ćelija.

Hrana naravno mora biti lagana, uravnotežena, lako svarljiva, da ne opterećuje želudac, a da obezbedjuje dovoljno minerala, elektrolita i vitamina koji se gube pojačanim znojenjem. To će se odraziti na izgled vaše kože, kose i noktiju. To je voće i povrće, sveže, ili što manje obradjeno.

Alkohol treba izbjegavati zbog toga što on širi pore i brže se gubi voda ne samo iz kože već iz celog organizma i može da dodje do dehidratacije. Dehidrirana koža brže stari, puni se borama, tonus mišića slabi, mišići se opuštaju i koža gubi sjaj, vitalnost i elastičnost.

Ovakvoj koži treba mnogo više vremena da ponovo postane navlažena, zdrava i elastična.

Idealno mjesto da održimo tijelo zdravim, vitalnim, da ga pročistimo od toksina i slobodnih radikala je odlazak u neki wellness, SPA ili kozmetički salon. Ovi centri danas predstavljaju instituciju, pokret, proces i filozofiju vezanu za telo, duh, um i dušu..

To je filozofija življenja, najjednostavniji način da izadjete sveži i odmorni, spremni za nastavak svojih radnih obaveza.

Podijeli ovu stranicu: