Griz oko očiju ili na licu (MILIE)

Griz oko očiju ili na licu (MILIE)

Griz oko očiju ili na licu (milie) su bijele tvrde tačkice koje nastaju tako što keratin koji proizvodi koža, ostane zarobljen ispod površine kože stvarajući malu cistu u obliku bijelih tačkica (primarne milie) ili nakupine masti i loja (sekundarne milie).

Griz (milie) se manifestuju kao promjena na koži gde je koža najtanja i najosetljivija. Uzroci nastanka griza oko očiju ili na licu (milie) su: upotreba neadekvatne kozmetike za kožu lica, promjene mogu nastati i kao posljedica stresa, nakon sunčanih opekotina, dermoabrazija i razna kožna oboljenja, nakon dugotrajne upotrebe kortikosteroida.

U salonu Šiško uklanjanje griza oko očiju ili na licu (milie) vrši se laserom. Laserski zrak se usmjerava ka mjestu na kom je promjena nastala, na tretiranom mjestu se osjeća toplota prilikom koje isparava sadržaj promjene, nakon čega se napravi krastica koja štiti od infekcija.

Važno obavještenje: Uklanjanje promjena na koži se vrši isključivo iz kozmetičkih i estetskih razloga, uz predhodnu saglasnost klijenta.

Podijeli ovu stranicu:

Napiši komentar

Translate »