FOTOPODMLADJIVANJE

FOTOPODMLADJIVANJE

Tretman fotopodmladivanja predstavlja jednostavan estetski postupak emitovanja intenzivne pulsirajuće svjetlosti na određeni dio lica i tijela. Najnoviji, najbezbedniji i najuspešniji metod za podmlađivanje i korekciju kože. Uklanja izumrli gornji sloj kože, bore, fleke, kapilare, ožiljke od akni, proširene pore i druge neželjene promjene na koži.

Kako Koža stari?
Različiti su faktori koji utiču na starenje kože. Savremeni tempo života, stres, pušenje, alkohol, štetni faktori iz okoline i hronično izlaganje suncu dovode do prevremenog starenja kože.

Hronično izlaganje suncu uzrok je skoro 90 % promjena koje su karakteristika prevremenog starenja kože, a koje se ne ogleda samo u pojavi bora.

Naime pojava braon pigmentacija i proširenih kapilara mnogo više govori o starenju kože nego same bore. Takođe, kao posledica dugotrajnog izlaganja suncu dolazi do oštećenja mnogo dubljih struktura u koži što vodi ka propadanju kolagena i elastina, a što za posledicu ima grubu, mlitavu i opuštenu kožu.

Koža postepeno gubi svoju elastičnost i svježinu, a prvi znaci starenja uočavaju se već u dvadesetim.

facial-rejuvenation

Zašto fotopodmlađivanje?
U poređenju sa nekim drugim metodama podmlađivanja ovo je vrlo brza, efikasna, bezbolna i bezbedna metoda. U okviru jedne procedure djeluje se i na teksturu i na tonus kože. Svjetlom sa IPL aparata delujemo na eliminaciju pigmentnih promjena i proširenih kapilara dok djelovanjem na dublje strukture derma podstičemo prestrukturiranje vezivnih (kolagenih) vlakana.

Time koža postaje na dodir mekša, smanjuje se dubina bora, koža postaje glatka i zategnuta. Samim tim izgleda svežije, odmornije…

Kada je pravo vreme za ovu proceduru?
Za uklanjanje znakova oštećenja kože nema starosne granice. Najbolje je ovu proceduru raditi izmedju 30-ih i 50–ih. U koliko na vreme krenemo sa podmlađivanjem bitno ćemo uticati na usporavanje procesa starenja. Činjenica je da nikad nije kasno, ali je važno početi na vrijeme, naročito ne čekati pojavu prvih bora jer će tada rezultati biti mnogo brži i bolji.

Koliko je tretmana potrebno?
Potrebno je 3 do 5 tretmana sa IPL uredjajem koji se ponavljaju na dvije do tri nedelje. Naravno, broj tretmana zavisi i od regije koja se tretira. Recimo za lice je potrebno manje tretmana nego za ruke. Inače, najčešće tretirane regije su lice, vrat, dekolte, podlaktice i šake.

Nije neophodno nanošenje anestetik krema pre izvođenja procedure. Nakon tretmana sa IPL-om moguća je pojava laganog crvenila koje traje od par sati do 24h. Njegu nakon tretmana odrediće Vam kozmetičar. Ona uglavnom podrazumjeva poseban način hidriranja u nekoliko narednih dana kremama koje se isključivo ordiniraju prema tipu kože kako bi se izbjegao fenomen „hiperhidriranja“.

2

Kombinovanje sa drugim procedurama
Fotopodmlađivanje sa IPL-om je samo jedna u nizu metoda podmlađivanja. Bitno je da kozmetičar pri prvom pregledu, tj.prema stanju kože odredi koja bi kombinacija procedura za Vas bila idealna u smislu unapređenja kvalilteta kože kao i brzine postizanja rezultata. Ovu proceduru moguće je kombinovati sa hijaluronskom kiselinom, RF liftingom mezoterapijom.

Podijeli ovu stranicu: