DIJAMANTNA MIKRODERMOABRAZIJA

DIJAMANTNA MIKRODERMOABRAZIJA

Mehaničko skidanje površinskih izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakumom koji ujedno vrši i vakum masažu, smanjuje proširene pore, smanjuje pjege, male bore i poboljšava tonus kože.

diamantskamirkodermoabrazija-sisko2

ŠTA JE MIKRODERMOABRAZIJA?
Dijamantna mikrodermoabrazija je mehaničko skidanje površinskih,izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakumom ,koji ujedno vrši i vakum masažu, što doprinosi boljem čišćenju lica ali i poboljšanju cirkulacije i limfne drenaže. Podstiče se rast novih ćelija kože u bazalnom sloju.

NA KOM TIPU KOŽE JE METODA NAJUSPJEŠNIJA I ZAŠTO SE NAJVIŠE KORISTI?
Mikrodermoabrazija je efikasna kod svih tipova kože,a naročito je potrebna onima koji hoće da smanje pjege, ožiljke,bore, izjednače ten lica, pobiljšaju stanje beživotne sive kože (npr.kod pušača ili kože koja je ogrubjela pod dejstvom sunca). Mikrodermoabrazija je idealno rješenje za žene sa problematičnom kožom, sklonoj pojavi akni, sa raširenim porama,malim ožiljcima.

Mikrodermoabrazija je postala jedna od najpopularnijih tretmana u svijetu za blistav ten i čistoću lica. I to ne bez razloga. Povećava se otpornost kože i kapacitet za vlagu, a odlične rezlutate postiže u borbi protiv mitisera, ožiljaka i sitnih bora.

Pri tome se takodje stimuliše cirkulacija otčepljuju pore te učvršćuje koža i piboljšava njena elastičnost.

Podijeli ovu stranicu: